Строителният предприемач Лука Помпони е кандидат купувачът, за който президентът на Ботев Пловдив съобщи вчера. Италианецът ще пристигне в понеделник в Пловдив, за да се запознае на място с финансовото състояние и ситуацията в „жълто-черния” клуб. Това съобщи мениджърът от Апенините Мауро Бернабей, който е посредник по сделката.

Лука Помпони е бивш президент на Пиза, но заварва клуба в много тежко финансово състояние и не успява да го спаси от изпадане в Серия C, което става причина за оттеглянето му. В последствие бизнесменът се ориентира към холандската Ередивие, но Бернабей го запознава с изпаднали в тежко състояние Ботев Пловдив.

По думите на мениджъра строителният бос има представа за задълженията на Христолов и сериозната сума, която ще трябва да извади, за да се сдобие с акциите на „жълто-черните”.

Решаващо за избора на Лука може да се окаже влизането му в строителния бизнес в България. Ето, какво сподели Мауро Бернабей, относно шансовете Димитър Христолов найк-после да сдаде властта в Ботев.

Помпони Лука е сериозен бизнесмен и за него финансирането на елитен футболен клуб в България не е никакъв проблем. Сигурен съм, че ако той поеме Ботев за кратко време ще купи добри футболисти и ще промени ситуацията на стадион „Христо Ботев”.

Водещ за него обаче е интересът му да се намеси в строителния бизнес в България и в случай, че това е възможно шансът да купи Ботев е много голям.

В същото време италианският треньор Енрико Пичоне подобри рекорда на Ивайло Аспарухов за най-кратък престой на стадион „Христо Ботев”., На 47-годишния специалист му бяха необходими едва 10 минути, за да откаже предложения му пост под натиска на феновете.