Станаха ясни 5-те евентуални съперника на ЦСКА в плейофния кръг на Лига Европа. „Армейците” определено нямат късмет, след като всички възможни отбори изглеждат доста сериозни.

Първи по коефициент сред тях е украинският Металург Донецк, чийто треньор е българинът Николай Костов. Сред играчите на тима пък е бившият „армеец” Велизар Димитров. В предишния кръг Металург се справи без проблеми с НК Любляна, който бе отстранен с общ резултат 5:0.

Още един отбор с българско участие може да се изправи срещу ЦСКА – това е Динамо Москва, където играе Цветан Генков. Московчани завършиха втори в руското първенство и получиха право да участват в квалификациите за Шампионската лига. Там обаче те отпаднаха от Селтик и така продължават участието си в Лига Европа.

Една от изненадите в този кръг на турнира – азербайджанският Карабах също е сред кандидатите за съперник на ЦСКА. Азерите сензационно отстраниха първо Розенборг, а след това се справиха и с финландците от Хонка.

Труден би бил и евентуален сблъсък с носителя на Купата на Белгия Генк, където играят бившите кадри на ЦСКА Тиаго Силва и Жоао Карлос.

Като най-лек възможен съперник като че ли изглежда словашкият Кошице, който в миналия кръг отстрани Славия Сараево с общ резултат 5:1.