Президентът на Левски Тодор Батков коментира в интервю за Гонг жребия за Шампионската лига, който противопостави „сините” срещу унгарския шампион Дебрецен.

Според Батков жребият е добър и шампионите могат да решат всичко още в първия мач в София.

Босът на „сините” освен това разкри, че в понеделник започва разговори за привличането на нов играч, който да подсили отбора за предстоящите мачове.

„Жребият е добър, в кръга на шегата забраних на Баждеков да се пада със Залцбург и Апоел. Считам, че са преодолими и в този смисъл жребият е добър”, заяви Батков.

„В момента има интерес към един играч и в понеделник почваме разговори. Ще направя всичко възможно този трансфер да бъде финализиран до края на август, за да можем да разчитаме на него за тези два мача”.

Батков коментира и евентуални предстоящи трансфери на играчи на Левски:

„Това, което се постарахме със старото и новото ръководство, е да имаме по двама равностойни футболисти на всеки пост. С Рабех въпросът е по-сложен, той е наблюдаван още от пролетта. Така или иначе имаме контакти с тях от вчера, съгледвачите казаха, че се е представил на ниво, но ми намекнаха, че разговори ще има чак през есента”.

Босът не скри задоволството си от работата на Георги Иванов и Ратко Достанич: „Доволен съм, бих казал много работещ тандем спортен директор - старши треньор, амбициран, сериозен, задълбочен, за който Левски е приоритет. Важно е, че прескочихме психологическия проблем за влизане в група, отстранявайки Баку, футболистите са много по-спокойни и е време да покажат повече футбол”.

„Искам да припомня, че Дебрецен отстрани шампиона на Швеция. Първият мач е в София, но това не е трагедия, с една мобилизация и с подкрепата на публиката можем да решим до голяма степен изхода”.

„По норматив имаме определени места, ще се опитам да разбера, доколкото знам техният стадион няма лиценз за плейофите, но нека да го проверим и тогава ще стане ясно”.

„Дори да не е така, Дебрецен не е толкова далече от София, европейска държава, никакви визи, аз се надявам пътуването на нашите фенове да бъде щастлива поличба и отново да влезем в групите на Шампионската лига”, допълни Батков.