Беларуската сензация БАТЕ Борисов е съперникът на Литекс в 4-ия кръг на турнира Лига Европа, като първата среща е на 20-и август в град Борисов, а ответният двубой- седмица по-късно в Ловеч. Миналата година БАТЕ елиминира последователно Андерлехт (Белгия) и Левски, за да играе в Шампионската лига, където пък се представи повече от достойно срещу грандове като Реал Мадрид, Ювентус Италия и Зенит Русия.

След жребия, старши треньорът на БАТЕ Виктор Гончаренко заяви пред репортер на вестник „Пресбол”: „Доволен съм от жребия. От тези пет отбора, които можеха да ни се паднат, това е най-приемливият вариант. Но във всички случаи ни предстои тежка борба в два мача.”

„Ние сме пълни с решимост да се реабилитираме за неуспеха в двубоя с Вентспилс (Латвия) и да влезем в груповата фаза на турнира Лига Европа. Това ще позволи на БАТЕ Борисов да продължи европейската си есен. У нас в момента сезонът е в разгара си, а Литекс едва утре ще изиграе първия си мач от първенството на страната. Предполагам, че това ще ни даде някакво преимущество пред съперника", завърши треньорът на БАТЕ Виктор Гончаренко.